صفر تا صد انواع روش های جوشکاری

 

ابزارهای ضروری برای جوشکاران

یکی از مهمترین اقدامات جوشکاری تهیه لوازم ایمنی است. برای خرید لوازم جوشکاری میبایست نکات بسیاری را در این زمینه بدانید و رعایت کنید. به عبارتی دیگر میتوان گفت لوازم ایمنی جوشکاری یکی از مهمترین فاکتور های رعایت ایمنی و سلامت جوشکاران محسوب میشود. ایمنی بودن ابزارالات و لوازم جوشکاری مهمترین المان در ضمانت سلامت و سوختگی های ناشی از کار میباشد. افرادی که قصد تهیه لوازم ایمنی جوشکاری را بر عهده گرفته اند میبایست توجه بسیاری به آن داشته باشند. از لوازم ایمنی جوشکاری میتوان به لباس کار، کلاه ایمنی، عینک، ماسک های تنفسی، دستکش های مخصوص کار و کفش اشاره کرد. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با چند ابزار ضروری برای جوشکاران و انواع لوازم ایمنی و اهمیت استفاده از این لوازم بپردازیم. به این ترتیب پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی تجهیزات ایمنی جوشکاری

  • کلاه
  • شیلد جوشکاری
  • پتوی جوشکاری
  • پابند جوشکاری
  • پیشبند جوشکاری
  • آستین جوشکاری
  • سرپوش جوشکاری
  • ماسک دود جوشکاری
  • لباس های جوشکاری
  • کفش مناسب جوشکاری
  • ماسک جوشکاری قوس الکتریکی
  • دستکش های جوشکاری قوس الکتریکی
  • عینک های کمکی برای جوشکاری قوس الکتریکی

 

برای تهیه لوازم ایمنی جوشکاری میتوانید با صفحه صنعت گستر کهن تماس بگیرید تا بهترین ابزار ها را خریداری کنید. تیم ما در تلاش است تا بتواند به افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند بهترین خدمات را به جهت حفظ ایمنی، سلامت و سرعت در کار ارائه دهد.

ابزارآلات ایمنی برای مشاغلی قابل استفاده است که محیط کاری و شغل شان با خطرات بسیاری رو به رو است که عوارض و خطرات بسیاری برای سلامت فرد جوشکار را میتواند به وجود آورد. به عنوان یک جوشکار جهت حفظ سلامتی تان باید از بهترین لوازم ایمنی جوشکاری استفاده کرد. در ادامه به معرفی انواع ابزار ها و نوع کاربرد آن ها اشاره خواهیم کرد.

انواع لوازم جوشکاری و کاربرد های آن

ماسک جوشکاری: مهم ترین و اولین ابزار برای یک جوشکار ماسک یا کلاه ماسک است. این وسیله باعث جلوگیری از برخورد تشعشات ناشی کار و آسیب های مختلفی به صورت، سر و چشم میشود.

عینک های ایمنی: دومین وسیله برای یک جوشکار عینک است. این ابزار باعث میشود که اشعه های ناشی از کار به چشم برخورد نکند. استفاده از عینک ایمنی جهت حفظ سلامتی و جلوگیری از آسیب رسیدن به چشم های جوشکار بسیار ضروری است.

لباس و دستکش: همانطور که میدانید جوشکاری به عنوان مشاغل پر خطر شناخته میشود. به این ترتیب افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند میبایست اصول خاصی را رعایت کنند. همچنین میباست ابزارها و وسایلی را مورد استفاده قرار دهند که موجب کاهش یا جلوگیری از خطرات پیش بینی شده شود. پس از عینک ایمنی دستکش و لباس ایمنی برای جوشکاران میتواند مهم ترین لوازم ایمنی باشد. همانطور که میدانید جوشکاری جز مشاغلی است که از دست ها استفاده بسیاری میشود. به این ترتیب دست ها و بدن جوشکار در معرض خطر قرار دارند. برای جلوگیری از خطرات احتمالی باید از دستکش های ایمنی و لباس ایمنی استفاده کنید.

پیشبند و آستین: استفاده از این دو ابزار باعث پوشیده شدن سایر اعضای فرد میشود. به این ترتیب آسیب کمتری به بخش های احتمالی بدن جوشکار وارد میشود.

ماسک: علاوه بر کلاه ماسک جوشکاری باید از ماسک های مخصوص جوشکاری استفاده کنید. چرا که این ماسک باعث جلوگیری از ورود گاز های تولید شده و مواد شیمیایی میشود. به عبارتی با وجود گاز هایی که به وجود می آید شما میبایست جهت حفظ سلامت تنفسی خود از ماسک جوشکاری استفاده کنید.

پیشانی بند: کلاه و پیشانی بند یکی دیگر از ابزار های ایمنی برای جوشکاران است. لازم به ذکر است کلاه جوشکاری با کلاه ماسک جوشکاری کاملا متفاوت است. از این کلاه و پیشانی بند زیر کلاه ماسک جوشکاری استفاده میشود. جنس کلاه و پیشانی بند جوشکاری از نخ، پنبه و پلاستیک است. استفاده از پیشانی بند موجب جلوگیری از ریختن عرق های فرد میشود. به همین دلیل عرق های پیشانی فرد وارد چشم او نمیشود. هنگام تهیه کلاه های جوشکاری باید به راحتی آن دقت کنید. باید هماهنگی و راحتی لازم را برای جوشکار در هنگام استفاده از کلاه ماسک جوشکاری را داشته باشد.

چکمه یا کفش ایمنی: بهترین جنس برای کفش یا چکمه های ایمنی هنگام جوشکاری چرم است. چکمه یا کفش های چرمی با استاندارد هایی که در بخش ایمنی و سلامت پاهای جوشکار دارد میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. با استفاده از کفش های مخصوص جوشکاری میتوانید از خطرات احتمالی مانند جرقه و سقوط اجسام سنگین بر روی پاهای شما جلوگیری کند.

روکش کفش: از برخورد جرقه و سرباره ها جلوگیری میکند.

انواع روش های جوشکاری

  • زیرپودری
  • قوس پلاسما
  • جوشکاری با لیزر
  • جوشکاری با جریان برق
  • الکترود تنگستنی با گاز محافظ
  • جوشکاری با پرتوهای الکترونی
  • الکترود های دستی در جوشکاری قوس الکتریکی
  • گاز های محاظت شده با الکترود هنگام جوشکاری

 

در روش های گفته شده واکنش های شیمیایی و گرمایی به علت وجود گاز سوختنی به وجود می آید. در تمامی روش های جوشکاری احتمال آسیب رسی به بدن و به خطر انداختن سلامت فرد جوشکار وجود دارد. به این ترتیب بهتر است قبل از هرچیز با مشکلات، خطرات و آسیب های جوشکاری و تاثیرات آن روی بدن و سلامتی خود آگاهی داشته باشید تا بتوانید آن ها را به حداقل برسانید.

خطرات جوشکاری به دو دسته بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم میشود. از خطرات کوتاه مدت این کار میتوان به تب و لرز، درد عضلانی، سرفه، خستگی بسیار، حالت تهوع، احساس طعم فلز در دهان، ضعیف شدن چشم و تحریک آن، کم اشتهایی، استفراغ، درد در ناحیه سینه و شکم اشاره کرد.

در جوشکاری دودی از ذره های مس، اکسیدهای مس و روی به وجود میاید که به آن دود تب گفته میشود. پس از 4 الی 12 ساعت این بیماری علائم خود را نشان میدهد.

از عوارض بلند مدت جوشکاری میتوان به مشکلات ریوی، مجرای ادراری و مشکلات حنجره اشاره کرد. این مشکلات بر اثر دود جوش تولید شده به وجود می آید.

خطرات و عوارض جوشکاری در کارگاه

اگر قصد فعالیت در فضای کارگاه را دارید میبایست از وسایل و ابزارآلات ایمنی مخصوص کارگاه استفاده نمیایید. چرا که فضای بسته کارگاه میتواند خطرات بسیار بیشتری را به وجود آورد. از جمله این خطرات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد دود تب
  • پوزیشن بد فرم بدن در حین کار
  • برخورد تشعشات کار
  • سر و صدای بسیار در محیط و آسیب دیدن گوش و شنوایی

 

علاوه بر موارد گفته شده که موجب به خطر انداختن سلامتی انسان میشود اشعه های جوشکاری نیز میتواند آسیب های بیشتری را وارد کند. تشعشات ناشی از کار به چند دسته تقسیم میشود.

 

صفر تا صد انواع روش های جوشکاری

 

تشعشات جوشکاری

  • UV یا نور های نامرئی
  • مادون قرمز
  • اشعه های ماورا

 

هر یک از نور های مرئی که جز اشعه های جوشکاری میشود باعث خستگی فرد میشود. مادون قرمز و اشعه های ماورا جز خطرناک ترین اشعه های ناشی از جوشکاری است که توسط دستگاه جوش تولید میشود. این اشعه ها موجب ناراحتی و مشکلات چشمی میشود. از جمله مشکلاتی که موجب است برای چشم جوشکار به وجود بی آورد عبارت است از: ریزش مداوم اشک، خارش چشم، ترس از نور، ورم، آب مروارید، خیرگی و قرمزی چشم.

برای پیشگیری از خطرات و عوارض اشعه های ناشی از کار میبایست از ابزار ایمنی استفاده کرد. ابزار مورد نیاز جهت پیشگیری از این مشکلات عینک های ایمنی است. عینک های ایمنی یا شیلد های محافظتی به علت داشتن شیشه های جذب اشعه ماورا و مادون قرمز میتواند از خطرات احتمالی جلوگیری کند.

جلوگیری از آسیب رسی به گوش و شنوایی جوشکار

سر و صدای زیاد در محیط کار یکی دیگر از خطرات جوشکاری است. این امر موجب کم شدن قدرت شنوایی فرد، تحریک اعصاب و روان، وز وز کردن مداوم گوش ها و گوش میشود. همچنین به علت ترکیبات خونی مایعات بدن با یک دیگر باعث کاهش قند خون میشود.

جهت پیشگیری از سر و صدای محیط کار از وسایل محافظتی گوش استفاده نمایید. سر و صدا هنگام کار به طوری است که مکالمه عادی بین دو فرد شنیده نمیشود. اگر فرد از لوازم ایمنی استفاده نکند ممکن است به شنوایی خود آسیب های جدی را وارد کند.

ابزارآلات ایمنی گوش برای جوش کاری در محیط کارگاه به دو دسته تقسیم میشود. توگوشی (ایرپلاگ) و روگوشی (ایرماف) دو نوع از ابزار های ایمنی است. پلاگ های گوش طوری طراحی می شوند که مجرای گوش را کاملا پوشش دهند. گوشی ها نیز باعث پوشاندن گوش خارجی فرد شده و نسبت به پلاگ گوش امنیت بیشتری را برای جوشکار ایجاد میکند.

جلوگیری از آسیب های دود و گاز تولید شده در کار

دود و گاز های تولید شده در جوشکاری به عنوان خطرناک ترین آسیب ها شناخته میشوند. با ترکیب دود و گاز، ترکیبات سمی به همراه مواد شیمیایی ساخته شده که عوارض بسیاری دارد. از جمله آسیب های این ترکیبات میتوان به مشکلات تنفسی اشاره کرد.

از مهم ترین عوارض این گاز ها میتوان به سرفه، سردرد، تب و لرز، درد عضلانی، خستگی بسیار، حالت تهوع، احساس طعم فلز در دهان، ضعیف شدن چشم و تحریک آن، کم اشتهایی، استفراغ، درد در ناحیه سینه و شکم اشاره کرد.

ماسک جوشکاری بهترین ابزار جهت جلوگیری و بروز این مشکلات برای جوشکار است. ماسک جوشکاری مهمترین ابزار هر جوشکار است به همین ترتیب باید هنگام خرید آن بسیار دقت کنید که مناسب کار و فرد باشد.

پوزیشن و قرار گرفتن بد فرم بدن در حین کار

کار کردن در کارگاه جوشکاری به علت کمبود فضا و قرارگیری نامناسب فرم بدن موجب درد های عضلانی، گرفتگی گردن و کمر میشود. برای اینکه بتوانید از این آسیب ها به بدن خود جلوگیری کنید میبایست زمان مشخصی را برای کار و استراحت تعین کنید. با رعایت این اصول میتوانید از آسیب دیدگی در ناحیه کمر خود جلوگیری کنید.

به عنوان مسئول کارگاه جوشکاری یا فردی که قصد تهیه لوازم ایمنی جوشکاری را دارد میبایست به کیفیت و ایمنی بودن این ابزار آلات توجه بسیاری داشته باشید. فروشگاه صنعت گستر کهن با ارائه بهترین لوازم ایمنی جوشکاری میتواند خیال شما را از این بابت راحت کند. تمامی محصولات فروشگاه کهن سیفتی از بهترین کیفیت و بالاترین استانداردهای تولیدی، طراحی و تولید می شوند. برای اطلاعات بیشتر میتوانید همین حالا با تیم متخصص و مجرب صنعت گستر کهن تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید