کلاه ایمنی چیست و معنی هر رنگ آن

 

کلاه های ایمنی در محیط های کاری برای محافظت از سر در برابر اشیاء هنگام پرتاب، ضربه های برخورد سر با وسایل، آوار و شوک استفاده می شوند. به عنوان یکی از تجهیزات مهم حفاظت فردی، کلاه های ایمنی ابزاری برای نجات جان افراد در هنگام کار هستند.

کلاه های ایمنی برای محافظت از سر در برابر خطر سقوط اجسام و همچنین کناره های سر، چشم ها و گردن در برابر هرگونه ضربه، خراش و قرار گرفتن در معرض اشعه ها طراحی شده اند.

پوشیدن کلاه سخت یک الزام اجباری است که توسط اوشا OSHA (اداره ایمنی و بهداشت شغلی) تعیین شده است که کارفرمایان را ملزم می کند که کلاه های سخت را برای کارگران تهیه کنند و از استفاده از آن اطمینان حاصل کنند. از آن جایی که صدها کارگر هر سال از صدمات کشنده سر رنج می برند، کلاه های ایمنی از ویژگی های حیاتی ایمنی محل کار هستند.

اگرچه مزایای استفاده از کلاه ایمنی آشکار است، اما این سوال باقی می‌ماند که اگر هیچ خطری از اطراف برای سر وجود نداشته باشد، آیا کارگر باید کلاه ایمنی بپوشد؟ پاسخ بله است. حتی زمانی که هیچ خطر آشکاری برای کارگر در آن لحظه وجود نداشته باشد، محیط کاری که او در آن کار می کند می تواند به طور غیرمنتظره ای خطرناک باشد. در واقع، این موقعیت ها همان چیزی است که کلاه ایمنی برای آن ساخته شده است: حفاظت از کارگران در برابر خطرات ناگهانی، زمانی که آن ها زمان یا فضای لازم برای کنار رفتن از سر راه را ندارند.

“کارفرما باید اطمینان حاصل کند که هر یک از کارکنان آسیب دیده هنگام کار، در محیطی که احتمال آسیب به سر در اثر سقوط اشیا وجود دارد، از کلاه ایمنی استفاده می کنند.”

کلاه های ایمنی مناسب برای :

  • نجاران
  • برقکارها
  • مکانیک و تعمیرکار
  • لوله کش
  • جوشکارها
  • و کارگران هر صنفی

کلاه ایمنی چیست؟

تقسیم بندی کلاه ایمنـی

کلاس A :

کلاه های ایمنی در سرویس های خدمات عمومی، با ولتاژ برق مصرفی پایین ( تا حدود 2200 ولت ) برای محافظت سر از خطرات حاصل از ضربه های وارده در مشاغلی از قبیل کار در معادن، ساختمان سازی، کارهای تولیدی، حفر تونل، کشتی سازی، چوب بری و…

کلاس B :

کلاه های مصرفی در مشاغلی که با ولتاژهای برق مصرفی بالایی ( تا حدود 20000 ولت ) سرو کار دارند، مانند کارگران شاغل در بخش های الکتریکی

کلاس C :

کلاه های مصرفی در سرویس های خاص که این کلاه ها معمولا از آلومینیوم ساخته شده اند. بنابراین هادی جریان الکتریسیته بوده و محافظتی در مقابل ولتاژهای جریان برق به عمل نمی آورند. این کلاه ها در وزن های سبک طراحی شده و برای محافظت از سر در مقابل ضربه و فشارهای وارده در مشاغلی از قبیل کارهای خاص ساختمانی و تولیدی، پالایشگاه ها، تصفیه خانه ها، صنایع شیمیایی و در کلیه مکان هایی که امکان وارد شدن ضربه به سر از طریق برخورد با اجسام ثابت وجود دارد، کاربرد دارند.

رنگ کلاه ایمنی و مفهوم هر کدام

رنگ سفید: این رنگ برای کارکنان سطح بالا مانند مدیران، مهندسین، سرپرستان و … استفاده می‌شود. تقریباً در اکثر کارگاه‌های ساختمانی این رنگبندی رعایت می‌شود.

رنگ زرد: این رنگ پرکاربردترین رنگ موجود در کارگاه‌های عمرانی و دیگر پروژه‌ها است، این رنگ نماینده نیروی کار اصلی و بزرگ کارگاه یعنی کارگران است. معمولاً در تمامی کارگاه‌های ساختمانی این رنگبندی رعایت می‌شود.

رنگ قرمز: این رنگ برای نیروهای آتش‌نشانی و اطفاء حریق در نظر گرفته می‌شود و معمولاً در کارگاه‌های متداول ساختمانی این نیرو وجود ندارد.

رنگ سبز: این رنگ برای کارکنان خدمات فنی و مسئولین ایمنی در کارگاه‌های ساختمانی و دیگر پروژه‌ها است.

رنگ آبی: این رنگ برای کارکنان بخش تعمیرات، تکنسین‌های برق، گروه نجاری و دیگر اپراتورهای فنی است.

رنگ قهوه‌ای: این رنگ برای کارکنان و کارگرانی که در محیط‌های با حرارت بالا کار می‌کنند و همچنین جوشکاران در نظر گرفته می‌شود.

رنگ خاکستری: این رنگ برای میهمانان، بازدیدکنندگان و پیمانکاران در نظر گرفته‌شده است و در اغلب کارگاه‌های بزرگ و خاص عمرانی نیز وجود دارد.

 

برای مشاهده انواع کلاه های ایمنی و سایر تجهیزات ایمنی می توانید به فروشگاه صنعت گستر کهن مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید